recent posts

الاثنين، 1 ديسمبر 2014

غربية البهلة

غربية البهلة



المكونات:

3 الا ربع كوب دقيق

2 ونصف كوب نشا

كوب ونصف زبدة طرية

كوب وتلت سكر بودرة

2 بيضة

فانيليا

ملعقة صغيرة خميرة حمراء

للتزيين:

شوكولاته ذايبة

مربى مشمش(او اى نوع مربى)

فستق مطحون

بندق مطحون

جوزهند

فارمسيل شوكولاته

(والتزيين طبعا حسب الرغبة)

الطريقة:

فى اناء هنحط الزبدة

ونضربها لمدة نص دقيقة

ونضيفلها السكر بودرة

ونضربهم كويس لغاية ماالزبدة يبقى لونها ابيض

ونضيفلهم البيض والفانيليا

ونضربهم كويس جدا لمدة 5 دقايق متواصل

ونضيفلهم الدقيق والخميرة الحمراء والنشا بعد ماننخلهم

ونقلب المكونات بايدينا او بالمعلقة لغاية

ماتمتزج وهنلاقى العجينة بتلصق فى الايد 

شوية نغلفها ونحطها فى التلاجة لمدة نص ساعة قبل مانشتغل بيها

ونكورها ونحطها فى صينية مدهونة ونحاول 

نخلى الكور كلها فى حجم واحد وهنعمل حجم صغير وحجم كبير

هندخله فرن متوسط الحرارة لغاية مايستوى

وهو مش بياخد وقت طويل فى الفرن بيستوى بسرعة واللانكشير

 بيبقى لونه ابيض بعد مايطلع من الفرن من فوق ومن تحت

نخليه يبرد ونحضر حاجة التزيين

هنحط ضهر اللانكشير فى المربى

ونلصقها فى واحدة تانيه ونحط طرفهم 

فى اى مكسرات مطحونة او جوزهند او فارمسيل

واللى عملناهم حجمهم كبير هنغرقهم شوكولاته سايحة

وده شكله بعد التزيين وغير ان شكله حلو طالع ناعم وهش






















اعلان 1
اعلان 2

0 commentaires :

إرسال تعليق

شكرا لكم على الزيارة وعلى التعليق

عربي باي